IPL ontharen

                                     medcos IPL 2  

Pijnloos definitief ontharen met MedCos IPL

Heeft u last van ongewenste haargroei, ingegroeide haren, snijwondjes en huiduitslag van het scheren? Dan kunt u met MedCos IPL de haartjes pijnloos definitief verwijderen.Absoluut veilig en geschikt voor het hele gezicht en lichaam, zoals bikinilijn, oksels, benen, rug, armen, bovenlip en kin.

De behandeling

MedCos IPL is pijnloos ontharen door middel van licht. Het licht dood de melatonine in de haarzakjes, waardoor die haartjes afsterven. Na de behandeling zullen desbetreffende haartjes na 10 tot 14 dagen uitvallen. Echter, de onderliggende haarzakjes zullen weer tot groei komen, daardoor zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld 8 tot 10. Het aantal behandelingen is afhankelijk van vele factoren, zoals haardikte, het te behandelen lichaamsdeel, de leeftijd en de hormonale gesteldheid. Het is alleen mogelijk donkere haren te behandelen. De behandelingen voor het gelaat zijn om de 4 weken en voor het lichaam om de 7 tot 8 weken, dit in verband met de specifieke groeifase van de haren.

Voorbereiding

Vanaf 4 weken voor de behandeling en tijdens de behandelperiode mag u de haartjes alleen scheren of knippen. Tijdens de behandelperiode raad ik u aan om alleen met een minimale beschermingsfactor 30 de zon in te gaan met de te behandelen delen en niet onder de zonnebank. Met een gebruinde huid is de behandelmethode namelijk minder effectief. Na de behandeling kunt u uw werkzaamheden meteen hervatten.

Vergoeding mogelijk

In sommige gevallen, meestal gezichtsbeharing bij de vrouw, is vergoeding door uw zorgverzekering mogelijk. Ik heb 10 jaar ervaring met IPL ontharen en ben aangesloten bij ANBOS (beroepsvereniging voor schoonheidsspecialisten) en de MBOG. Raadpleeg hierover uw zorgverzekeraar.